Vi ste tu:  /  Hotel.si  /  Hoteli Istra  /  Hoteli Piran  /  B&B Miracolo di Mare Retro

<< Nazaj

B&B Miracolo di Mare Retro 

Tomšičeva 23, Piran
B&B Miracolo di Mare se nahaja v samem osrčju starodavnega mesteca Piran. Piran oz. Pirano je majhen, ljubek in zelo star – zato najbrž ni nič nenavadnega, da njegove slikovite uličice prežema občutek magičnosti.
Čudež morja, ki navdihuje …
S starodavnim mestom Piran so povezane številne legende, miti in lokalne zgodbe, ki se v mnogih različicah, oblikah in odtenkih prenašajo iz roda v rod. Kljub temu, da se elementi zgodb spreminjajo, dopolnjujejo in prilagajajo – sporočilo venomer ostaja enako.

Miracolo di Mare je ena izmed takšnih zgodb, ki se v piranskem izročilu ohranja že več kot pol tisočletja. Zgodba, katere originalni zapis še vedno hranijo v arhivu, govori o piranskih ribičih, ki so nekega junijskega večera nedaleč stran od sečoveljskega zaliva zasledili ogromno ribo, nenavadne oblike.

Riba je bila tako velika, da ji je bilo 20 ribiških čolnov komaj kos. Kakor pravi legenda, je bila riba dolga 13 in široka 7 korakov. Njena repna plavut je bila podobna delfinovi, na glavi pa je ob velikih očeh in ustih, polnih zob, imela še odprtino, skozi katero je brizgala voda.

Ribiči so ribo uspešno zajeli in jo s skupnimi močmi, privezano na čolne, privlekli v Piran. Domačini so se v množicah zbrali na obali in občudovali morsko bitje, ki ga prej še nikoli niso videli. Zaradi njegove velikosti in nenavadne oblike so ga poimenovali »Miracolo di Mare« oz. »Čudež morja«.

Zgodba, ki pripoveduje o veliki, nenavadni ribi, naši B&B nastanitvi ni posodila le svojega imena, temveč je tudi nenehen opomin, da veličastnost morja ne gre podcenjevati in da nemalokdaj s svojimi skrivnostmi preseže našo domišljijo.

V svojih globočinah morje namreč še danes skriva številne čudeže, ki potrpežljivo čakajo … na pravi trenutek, da jih odkrijemo.

Po čudoviti zgodovini Pirana lahko pobrskate tudi na Facebook strani »Piran – kot je bil nekoč«.
Nikoli namreč ne veste … morebiti pa odkrijete še kakšno zgodbo, ki bi jo bilo v času vašega oddiha na slovenski Obali vredno raziskati.

Biser slovenske obale – Piran
B&B Miracolo di Mare se nahaja v samem osrčju starodavnega mesteca Piran. Piran oz. Pirano je majhen, ljubek in zelo star – zato najbrž ni nič nenavadnega, da njegove slikovite uličice prežema občutek magičnosti.

Primorski melos krepi zavedanje, da mestece na eni strani objema morje, ki sega skoraj do vhodnih vrat hiš, na drugi strani pa ga pred celino varuje visoko obzidje.

Utrip mesta je prežet s prijetno skrivnostnostjo, ki navdihuje. Zidovi hiš šepetajo zgodbe, stare na tisoče let. Burja, ki občasno prevetri piranske trge in mestne ulice, še daleč v notranjost nosi glas o čudovitih sončnih zahodih, sinje modrem obzorju in čudovitem, lesketajočem se morju.

Kljub svoji majhnosti, Piran obiskovalcu ponuja pravo paleto zanimivih doživetij – od sprehoda po srednjeveških, ozkih uličicah, do veličastnega razgleda, ki se proti morju razprostira iz mestnega obzidja. Cerkev sv. Jurija skriva bogate freske in pripoveduje zanimive zgodbe, s katerimi se lahko kosajo tiste, ki prežemajo Tartinijev trg in Stari trg oz. Piazza vecchia.

Zelena okolica mesta vneto in vztrajno vabi k lahkotnemu raziskovanju s kolesom ali k aktivnejšemu sprehodu, medtem ko morski zrak – kot nekdaj morske sirene – k sebi mami vsakogar, čigar srce hitreje utripne ob misli na morske valove.

Sprehod po promenadi je najveličastnejši ob sončnem zahodu, prav posebna izkušnja pa je zagotovo posedanje vzdolž obale ob toplih poletnih večerih, v katerih pesem škržatov uigrano dopolnjuje nežno šumenje valov.

Pravijo, da v Piranu lahko kupiš najslastnejši sladoled na Obali, poješ kosilo ali večerjo, narejeno iz okusnih svežih in lokalnih sestavin ter popiješ zares odlično kavo, ki ji družbo dela še topel masleni rogljič.

Piran je majhno mesto … z močnim karakterjem!

Zato srčno dobrodošli med slikovite vedute romantičnega mesta, ki ga odlikujejo gostoljubni domačini in neskončne priložnosti za kreiranje nepozabnih doživetij.

Lastnosti sob:

  • Klimatizirano
  • Balkon
  • TV
  • TWC
  • Dostop do interneta
Obdobje in osebe
PRIHODIzberite datume
ODHOD
GOSTOV
ID hotela 104524

Informacije o lokaciji

<< Nazaj

S klikom na gumb "Rezervirajte sobo" boste vstopili v spletni rezervacijski proces, kjer boste lahko izbrali in rezervirali sobo.
Ta način rezervacije je na voljo le pri hotelih s 'takojšno potrditvijo'. Vaša rezervacija bo potrjena takoj, ko boste uspešno zaključili postopek rezervacije. Ob zaključku rezervacije prejmete preko spletnega vmesnika in e-pošte tudi potrdilo o rezervaciji.
V primeru, da hotel v trenutku iskanja nima prostih sob, ta način rezervacije ni na voljo.
S klikom na gumb "Pošlji poizvedbo" boste prišli do obrazca za povpraševanje po rezervaciji v izbranem hotelu.
Izbran hotel bo o vaši poizvedbi obveščen po e-pošti. Preverbo in (morebitno) potrdilo o vaši rezervaciji prejmete direktno od izbranega hotela, le-ta vam odgovori na vaše poizvedovanje, običajno v manj kot 24-ih urah.
V primeru, da ima hotel s 'takojšno potrditvijo' v trenutku iskanja proste sobe, ta način rezervacije lahko ni na voljo.
Za izbrani hotel poteka storitev on line rezervacije prek zunanjega dobavitelja.

S klikom na gumb "Rezervirajte sobo" boste vstopili v spletni rezervacijski proces, kjer boste lahko izbrali in rezervirali sobo.

Za večino nastanitev se rezervacija izvede v realnem času in je potrjena v nekaj sekundah. O statusu vaše rezervacije boste obveščeni v dveh oziroma štirih urah.
zoom